Forum o najlepszym sojuszu w Ikariam "The Huns"!!!
Jak już wcześniej pisał nasz Generał proszę abyście pomyśleli o armii ponieważ jeśli będzie Was ktoś atakował to będziecie wstanie sami się obronić. Wiem że nie jest to łatwe mieć sporą armię i jeszcze ją utrzymać. Ale pomyślcie o tym byście nie zostali czyjąś farmą . Pozdrawiam Aneta
ja mam 65 hoplitów i 25 piechurów i 1 kucharza a mam pytanie opłaca się ulepszać na maksa tarcze i meicze dla hoplitów czy może lepiej inwestować w inne wojsko np łucznicy?
Ostatnio edytowany przez narutoLC (2008-11-21 21:39:37)
Ja gram jeszcze na Kappie i tam mam całe wojsko ulepszone na maxa ale nigdy nie sprawdzałam czy te ulepszenia coś dają. Postaram się namówić naszego Generała by wszedł i Wam to lepiej wyjaśnił gdyż on ma większe w tym doświadczenie:)
Jezeli chodzi o ulepszenia to oczywiscie ze trzeba to robic kazde ulepszenie wzmacnia dana jednostke w ataku jak i w obronie. Nie trzeba ulepszac w kazdym miescie , mozna robic to w jednym. Ulepszenie dzial na cala armie jaka posiadamy i ulepszona raz zostaje do konca. Mam nadzieje ze teraz wszystko jasne, jezeli sa pytania po prosze pisac smialo,pozdrawiam. Maximus
Procarz Piechur Hoplita Taran Łucznik Katapulta Strzelec <----- wojska w stolicy
10 21 10 2 13 2 -
Moździerz Gigant na Parę Żyrokopter Bombardier Lekarz Kucharz
- - - - - 4
Procarz Piechur Hoplita Taran Łucznik Katapulta Strzelec <------------kolonia nr.1
51 20 70 5 13 6 -
- - - - 2 5
Procarz Piechur Hoplita Taran Łucznik Katapulta Strzelec <---------kolonia nr.2
27 9 11 2 5 0 -
- - - - 0 0
moje wszystkie statki: 30 okretow handlowych, 12 balist, 12 okretow z miotaczek ognia, 3 okrety z taranem, 3 okrety z katapulta
to moje all jednostki
ulepszenia:
procarz: odzienie z brazu
piechur: miecz z brazu
hoplita: tarcza z brazu
łucznik: stalowy grot, skurzana zbroja
to stan mojej armii napiszcie tez wasze żebysmy mogli sobie pomagac ufac itd........
No to ja powiem tak
Na tym poziomie (przynajmniej ja) utrzymuję stosunkowo małą armię. Bo tak czy siak jak się spręże to z tym złotkiem co sobie zaoszczędzę przy posiadaniu mniejszej armii to postawie sobie w pare dni armie
Stała jest ważna żeby nie było farmingów np 5 hoplitów czy cus
Ale konieczne są staki, ponieważ 1 okręt z taranem i potencjalny agresor musi wpierw rozwalic statki (nie karzdy posyła szpiega na słabszych od siebie)
W późniejszym etapie to inna sprawa bo wtedy zaczynają się poważne bitwy ^^ I można poszaleć ^^
Wiec teraz mogę się pochwalić wojem nie jest za dobre aleee... ^^
Wiec
Procarzy 40
Hipolitów 105 ulepszonych do 2 poziomu z 3 w ataku i ulepszony na 2 poziom obrony z 3
no i Flota morska
65 Okrętów z Miotaczem ognia Ulepszonych do piekielny miotacz ognia i pancerz z Brązu
stan floty gdy mam 11 tys. -- tak na pamiątkę zapisze...
To ja też się pochwale ;p dużo tego nie jest, ale na mój poziom wystarczająco ;]
110 Hoplitów (2lvl off/2lvl def)
25 piechurów (1/0)
48(+12 w prod) łuczników (1/2)
5 kucharzy
3 tarany (1/0)
A fota nie taka najgorsza ;]:
16 handlowych
40 balist (1/1)
1 Okręt z miotaczem (+19) (1/0)
Nie jest większe, gdyż mój dochód złota na to zabardzo nie pozwala, a nie chce mieć ujemnego ;]
Ostatnio edytowany przez Michal91 (2008-12-20 11:18:04)